lördag 24 mars 2018

Korkad, galen eller både och....??


Mannen i mitten på den ganska dåliga bilden ovan, tagen på datorn, från en direktsänd web-kamera i Årrenjarka, är svärsonen, äldsta dotterns pojkvän Nicklas som här avverkat 99 km på skidor, och nu tar sig an kommande 121 km.
Idag åker nämligen han med några kompisar och knappt 400 andra spänstiga typer Nordenskiölds-loppet. Världens längsta skidlopp på 22 mil. Från Purkijaur strax utanför Jokkmokk, via Kvikkjokk och tillbaka igen.
Loppet kördes första gången 1884, på  vetenskapsmannen och polarfararen Adolf Erik Nordenskiölds initiativ. Han ville bevisa att hans Svenska Grönlandsexpedition, ett år tidigare, faktiskt ägt rum, Då körde 18 män.
2016 var det en entusiastisk österrikare som skaffade sponsorer och tog upp tävlingen igen.
Och nu hakade alltså svärsonen och hans kamrater på!
Är dom korkade, galna eller både och??!!??

Har följt via webkameror hur det går, och just här vid Årrenjarka fick vi vinkningar från både skidåkaren och dottern (som naturligtvis är med och stöttar och hejar). Strax innan denna bild togs, fick jag t om se dom pussas farväl!

Så medan vi fortfarande låg och sov, när vi åt frukost, lunch och nu strax ska steka en bit oxfile och dricka rödvin. Medan jag har vädrat och bytt sängkläder, tvättat fyra maskiner. Medan jag var till miljöstationen, Himla och Blomsterlandet. Medan maken städade undan säsongens skridskoutrustning. Medan jag har yogat och badat. Och när vi senare åker på bio.

Ja då är han fortfarande ute i skidspåret!

Nicklas Melin nummer 304. Jag är imponerad!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar