måndag 14 mars 2016

Världsligt problem

Skulle sätta på en tvättmaskin i lördags, bara för att upptäcka att luckan till vår gamla Cylinda plötsligt inte går att stänga!
Maken som är händig med mycket, gav sig på och försökte fixa problemet, men det lyckades inte. Servicetekniker måste tillkallas, stod det i bruksanvisningen.
En tvättmaskin som är över 10 år gammal och mycket välanvänd, nej, det kändes inte som någon idé att kosta på reparation på den.
I kväll åkte vi till en av stadens Elon-butiker och införskaffade en ny.
Jag hade varit ute och kollat nya Råd- och Rön-tester så jag hade en del vetskap innan försäljaren började sin föreställning. Jösses vad han kunde prata!! Och varför i allsindagar finns det så många olika modeller av samma fabrikat?!??
Tillslut (ngn minut innan stängning kl 19), blev det en Bosch, tillverkad i Tyskland till det facila priset av 8495 kronor. Vi hade då gått igenom modeller från 6000 kronor och till värstingen Miele för 15000 kronor, den senare som håller i över 20 år. Jag konstaterade rått att "Då lever inte vi", men maken mildrade det påståendet med att säga att "Vi bor i varje fall inte kvar i huset".
På onsdag ska vi få hämta vårt nyinköp och maken ska själv installera den.
Då har vi ett världsligt problem mindre.
Frågan är om det blir roligare att tvätta ??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar