lördag 5 mars 2016

Umpa med Emmo!

Om rubriken verkar lite svår att förstå så kommer här en översättning; Gympa med Farmor!
Jag har varit på Friskis & Svettis familjegympa med äldsta barnbarnet idag. Har verkligen längtat efter att få ta med honom dit, och nu fyllde han 2 år för en månad sedan, så nu har han åldern inne. Vi har gått med alla våra egna barn och det har varit väldigt populärt och skoj. Vilken lycka att nu få gå med barnbarn!!
Dock hade det kunnat gå bättre denna första gång...
Det började med att gympaledaren var sjuk, så de unga flickor som har hand om barnpassningen skulle vikariera. Dom var inte vana med varken rörelserna eller musikanläggningen, så det blev lite otydligt. Eric gjorde dock stora ögon och verkade fascinerad över alla barn och vuxna som stod i ring och hoppade och sträckte ut sig. Han var med och hoppade jämfota och klappade händer mot mina, men efter ett tag tröttnade han och gick bort till den stora kistan med bollar och andra redskap.
Det var bara det att ledarna glömt att säkra locket, så plötsligt hörde jag bara ett illvrål när locket for ihop med en smäll och Erics panna hade kommit emellan! Det måste gjort väldigt ont och han var riktigt ledsen. En mamma var väldigt upprörd, eftersom detta tydligen hänt förut, och locket är riktigt tungt. Men Eric är en kämpe och kom strax på fötter och ville vara med på hinderbanan som nu satts i ordning. Varv på varv, klättra, krypa, balansera. Farmor fick gå bredvid och hålla ut en stödjande hand. Men plötsligt räckte inte den till, när han snubblade på en balansboll och föll handlöst med näsan rakt mot en stepup-bräda. Näsblodet sprutade och Eric blev jätteledsen. Folk kom springandes med pappersservetter och vatten och jag fick sitta länge för att få stopp på blodflödet. Som tur var verkade näsan ha hållit. Efter tröst och saft så ville han ner och leka igen. Vi sparkade boll och hoppade genom rockringar. Sen fick Eric syn på en innebandyklubba i kistan, den satt fast lite så en av ledarna kom till hans hjälp. Det var bara det att hon istället för att få loss den, stötte till den så att den for upp i Erics ansikte....
Maximal otur detta första möte med Friskis & Svettis!

Har nu, ett par timmar senare, dock fått rapport om att allt är bra, han har ätit och sover middag och han hade berättat om "dang-dang på näsan", men mest om "umpa med emmo"!!

Nu ska jag förbereda lite tapas och bege mig till brorsdotter i Västerås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar