måndag 13 juli 2015

Om Kullander inte kan komma till berget, då får berget komma till Kullander!

Vi ändrade våra semesterplaner för denna vecka!
Tanken var att vi skulle bila upp till Sälen-området för att hyra ett litet hus. Vi gjorde det för några år sedan med flickorna, det kostade en bråkdel av veckohyran under vintersäsongen. Och det är mysigt att vandra i sommarfjällen.  Tänkte att det skulle passa bra, eftersom vi är hundvakter åt en outtröttlig vandrare! Och dessutom skulle nog vår inneboende familj, inte haft något emot att få rå sig själva några dagar!
Men, nu har vi följt väderprognosen för Sälenfjällen i över en veckas tid, och det ser inte så frestande ut. 7-15 grader och regn... Om det gällde någon dag, men hela veckan!
Så idag beslutade vi att stanna kvar i hemmet och istället utföra vandringsturer i närområdet. Vi har ju gott om utmärkta leder runt Uppsala.
Idag blev det en del av Upplandsleden. Vi parkerade bilen vid Flottsundsbron och utgick härifrån mot Lunsentorpet. Där vek vi av mot Nyby för att sedan ge oss rakt ut i vildmarken och tillbaka på ursprungsleden. Det blev faktiskt 1,2 mil och som "grädde på moset" fick vi med oss en dryg liter kantareller. Det fanns massor, men ännu lite för små att plockas. Så ikväll blev det varsin rejäl knäckemacka med smörstekta kantareller, västerbottenost och persilja, en riktig delikatess.

På det sover vi gott och så smider vi nya vandringsplaner i morgon bitti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar