fredag 10 juli 2015

Dagsutflykt till Avesta

Efter ett tips från min svägerska, tog maken och jag idag en biltur till Avesta. Ca 11 mil enkel.
Slutmålet var Avesta Art, men innan det gjorde vi ett besök på Haglöfs Outlet. Det var 30 % på det redan låga priset så jag slog till och köpte både nya vandringsskor och en lättare dunjacka. För jacka verkar man behöva bära den här sommaren!!
Vi parkerade bilen och promenerade genom centrum för att hitta ett fikaställe. Det var en trist stadskärna, förmodligen uppbyggd på 60-talet. Tråkiga byggnader som nu dessutom börjar se slitna ut. Vi fick nöja oss med ett café i samma anda som centrum där vi intog brygg-kaffe och en lite småtrist räkmacka, men den fyllde i alla fall våra magar, så vi orkade vandra vidare.
Betydligt finare var den gamla stadskärnan på andra sidan kyrkan, med arbetarbostäder, de äldsta från 1700-talet. Beläget bredvid Dalälven i vacker miljö. Arbetarbostäder till det gamla järnverket. Som numera inrymmer Avesta Art, och det var det egentliga målet för vår resa.
En häftig, suggestiv konstupplevelse på 5000 kvadratmeter. Samtidigt ett stycke industrihistoria.




 
Många konstnärer, men min absoluta favorit var glaskonstnären Kjell Engman.
 
Utställningen håller på ända till 30 september och jag måste varmt rekommendera den!! Perfekt sysselsättning på en lite regnig och småkylig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar