måndag 20 juli 2015

Fruntimmersfika

 
Se här, ett riktigt fruntimmersfika, så här i början av fruntimmersveckan, när Margareta har namnsdag!
Det är faktiskt en Margareta som tar fotot! Yngsta dottern fick det som mellannamn, eftersom jag tyckte det klingade så vackert efter Ingrid och Eva. Hon håller inte med, och vill helst tala tyst om sitt namn.
Största anledningen till fikat var inte namnsdagsbarnet, utan min syster, som fyller år i morgon. Jag bakade bullar och kakor och bjöd över henne, och hon kom, i sällskap med barnbarnet. Vi fick en trevlig stund med prat och fika ute på altanen, även om jag fick svepa en filt över axlarna efter ett tag.

 
I morse färdigställde jag ett "smultron-på-strå", och det är en av sakerna i paketet på fikabordet. Det fick sällskap med ett foto på min syster, bror och mamma, taget ngn gång i början av 50-talet. Ett alldeles ljuvligt foto, från en vardagsfika vid köksbordet. Svart-vitt med ett särskilt ljus från fönstret där pelargonerna står på fönsterbrädan. Mamma har en klut runt håret och tittar så kärleksfullt och alldeles naturligt på min bror som hon håller i famnen. Min syster sitter och grimaserar lite med munnen och tittar stint in i kameran. Kanske var det min äldste bror som tog bilden.
Min syster blev jätteglad för fotot, som jag låtit förstora och ramat in.
 
Nu har jag lackat mina tånaglar och ska strax krypa isäng. I morgon förmiddag ska vi packa, och via Västerås-dit vi ska besöka min bror och svägerska och få gå på 50-årsuppvaktning, dagen efter fortsätta till Göteborg och få några dagar med båda döttrarna. 
 
Återkommer om en vecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar