söndag 12 juli 2015

Ingen plats för någon med "klena nerver"

Det är vårat hem, rubriken syftar på. För just nu är det mer än lovligt galet......

Vi blev med extra hund igår och för en vecka framåt. Äldste son och sonhustru åkte till Spanien och vi hade lovat ställa upp som hundvakt åt Lagotton Massimo.
Igår var maken och jag borta på 60-årskalas från tidig eftermiddag till midnatt, så dottern hade "jouren". Familjen var dessutom borta över lördagnatten, så gårdagen var lugn och fridfull.

Idag, sen eftermiddag förbyttes friden. Dottern kom hem med två långhåriga chihuahuar som hon lovat passa åt bästa kompisen över natten. Strax därpå kom lilla familjen hem med sonens svärmor som stannat kvar i stan efter en semestertripp till Estland. Det blev ett liv utan dess like. Hundarna hade lite svårt för att komma överens i början. Det blev skall och morr och så sprang dom runt, runt, över rabatter och land, och kissade på allt och inget. Samtidigt blev barnbarnen otåliga, trötta, hungriga och griniga. Sonen som varit på svensexa ett dygn var inte heller så pigg. Och maken försökte tända grillen mitt i detta kaos, men kolen slocknade så han fick börja om från början.  Själv sprang jag runt och dukade och fixade tillbehören till grillköttet och försökte samtidigt prata med svärmodern och skoja med barnbarnen.
Vi fick våra grillspett tillslut, om än att vi fick äta i omgångar och att hundarna satt och ylade och gnällde under matbordet.

När jag gick ut för att kvällskissa lagotton och kommit ett par hundra meter hemifrån, kom plötsligt en av de långhåriga chihuahuarna springandes bredvid. Han hade lyckats smita ut osedd. Dock bar jag tillbaka honom, för nu var det lagotton och jag som skulle gå ensamma på kvällspromenaden.
När vi kom tillbaka från vår lilla "kissrunda" blev det en riktig skallsymfoni. Nu har vi stängt in tre vovvar i dotterns  rum och lagotton ska ligga PÅ GOLVET i vårt sovrum. Återstår att se vem som lyckas vara konsekent!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar