onsdag 29 juli 2015

När katten är borta...

... så dansar råttorna på bordet!

Maken drog iväg till Malung i morse. En del åker dit på dansbandsvecka, men för maken är det golf i dagarna tre som gäller. Dom är 3-4 golfentusiaster som brukar dra iväg varje sommar. En av killarna har sommarstuga just i Malung.

Och missförstå mig rätt! Det är inte så att jag sitter uppe på nätterna och spelar nätpoker, eller bjuder in grannarna på en trekant.
Min "rått-dans" är av det mer beskedligare slaget!

 
Efter en heldag med sömnad, långpromenad med vovven, en sväng ner på stan och ett skivstångspass på Friskis och Svettis,  så "hittade" jag en fin bit oxfilé, som låg och skramlade i frysen.
Den strimlade jag och stekte upp, gjorde en gorgonzola-sås till, kokade pasta, blandade sallad och hällde upp ett glas rödvin. Och, hemska tanke, jag satt och åt med papiljotter i håret!! Något jag aldrig skulle göra i sällskap, inte ens med familjen.
Det som var kvar av kvällen, kröp jag upp i soffan med mitt broderi, vovven i knät och lyssnade till regnets smatter mot altan-taket. Ingen tv som störde friden, inte ens musik ville jag lyssna på. Ibland är det alldeles tillräckligt med bara tystnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar