torsdag 16 juli 2015

En uggla i mossen

I morse kl 07.00 hade jag cyklat med fulla kassar, till son- och sonhustruns lägenhet i Luthagen,  för att låna deras grovtvättstuga. Sedan gick det "i ett" till kl 13.00. Alla täcken, överkast, kuddar och några mattor skulle tvättas och tumlas eller hängas. Nu får det klara sig ett år!
På eftermiddagen blev det skogsvandring igen. Idag i Lunsen, det fina, stora skogsområdet som vi tar oss till per fot från vår ytterdörr. Vi vandrade en dryg mil idag, kom alldeles nära en uggla, med stora ögon och vaksam blick. Hon satt alldeles still och iakttog oss, det kändes mäktigt. Men varför säjer man att ugglan är klok? Vi "sprang på" kantareller även idag, så det  blev gratinerade svampsmörgåsar till förrätt, pasta med oxfilé och gorgonzolasås till varmrätt och chokladtårta med frukt och glass till efterrätt. Vi firade sonens 29-årsdag!

Nu har jag varit ute på "kvällskissrundan" med Massimo, och jag börjar känna mig rätt mör i kroppen och tom i huvudet. Fasadflaggan är nertagen, alla stearinljus utblåsta och huset är helt tyst. Tror bestämt att det är dags för mig att krypa till kojs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar