söndag 26 juli 2015

Låt hjärtat va' me'



Det har nu gått snart ett år sedan äldsta dottern flyttade till Göteborg och vi har haft nöjet att vara där och besöka henne flera gånger. Nu börjar man hitta och upptäcker mer och mer, att det är en mycket trivsam stad.  Vid det här besöket kom jag på mig själv med att gå och nynna på "Låt hjärtat va me´", titelmelodin från ett underhållningsprogram från Göteborg, som gick på tv då jag var liten, med Sten-Åke Cederhök och Sonya Hedenbratt. Den har lite av Göteborgs själ i sig

Här ett axplock från våra dagar;

 
Slottsskogen, detta grönområde, som påminner lite om Central Park i New York. En jättestor grön oas med planteringar, småsjöar, lekparker, restauranger och kaféer, gångstigar och skogspartier där vackert solljus strilar in mellan bokstammarna

 
Botaniska trädgården, en fantastisk anläggning, med många parker i parken. Får Uppsala botaniska trädgård att verka synnerligen fjuttig! Vilken blomsterprakt och vilka arrangemang!!
 



Maken och jag bodde på Riverton hotell. En kväll besökte vi deras skybar. Vi skålade för döttrarnas gemensamma semester, njöt av ledighet och utsikt där vi fick se det ståtliga skeppet Ostindienfararen komma tillbaka till hamnen efter en seglats till Värmland.
Döttrarna letar alltid efter den perfekta bilden till Snapchat eller Instagram, så nedre fotot är en ganska vanlig syn när man tillbringar tid med dem!

 
Självklart skulle vi ut till skärgården! En dagsutflykt gick med båt från Saltholmen till Vrångsö där vi slappade på klipporna och åt medhavd fika.
 

 
Varje kväll ett nytt restaurangbesök!  Vi åt Thailändskt på Taste of Asia, Italienskt på Nonna och Mexikanskt på Taco & Tequila, det sistnämnda stället var för den yngre generationen, och maken och jag kände oss lite udda, eftersom medelåldern låg på 20-25. Musiken och ljudvolymen var HÖG, man kunde knappt prata vid bordet som låg mitt på golvet bredvid baren. Maten var dock god och i studiesyfte var det intressant. Den allra godast maten åt vi dock i går kväll. När döttrarna var ute och roade sig på egen hand, gjorde maken och jag ett besök på Byns Bistro, Tredje Långgatan där vi åt den mest fantastiska Wallenbergare på älgkött med en ljuvlig Ripasso till. Jag bara måste återkomma till denna restaurang vid nästa Göteborgsbesök!!

 
Lördagen bjöd på hällregn och blåst, och eftersom döttrarna roade sig på egen hand, så roade vi oss på vårt sätt. Ett medelålders sätt, nämligen museibesök! Vi avverkade både Stadsmuseum, Röhska, Konstmuseum samt Naturhistoriska!

 
Och så var vi lite nostalgiska och drack vårt favoritöl från Irlandssemestern i fjol!
 
Idag checkade vi ut från hotellet, hämtade upp flickorna i Örgryte, åt en lunch och packade bilen. Via Landvetter- där flickorna tog ett flyg till Grekland, för en vecka på ön Skiathos, så bilade vi tillbaka till Uppsala. Vi hämtade upp lilla vovven hos äldste sonen och kom hem till ett alldeles tomt och öde hus. Idag har yngste son med familj flyttat hem till sin egen lägenhet!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar