söndag 1 februari 2015

Bröllop, brunch och baksmälla!

En magisk dag igår. Gustav och Madeleine fick varandra och dom fick sitt vinterbröllop. Vinter med besked, eftersom snön fullkomligt vräkte ner.
En fin vigselceremoni i Helga Trefaldighetskyrkan. Alla våra fyra vackra barn var med vid altaret. Döttrarna var tärnor, en son brudgum och en marskalk som också läste bibeltext. Vacker musik och stora ord från prästen. Inte ett öga var torrt. I varje fall inte makens och mina!
 
 

Utanför fortsatte snön vräka ner men det skymningsgrå ljuset lystes upp av sprakande tomtebloss!


 
Fina festen hölls i de ståtliga lokalerna i Norrlands Nationshus. Fantastisk fest, så välorganiserad och rolig. Äldsta dottern agerade tillsammans med en annan tjej, toastmadame, och det gjorde dom fantastiskt bra, så allt flöt på och sittningen på fyra-fem timmar flög fram med trolleriunderhållning till cellospel och mängder av roliga, bra tal! Själv hade jag skrivit text med kloka ord inför äktenskapet, till melodin "Folk och rövare i Kamomilla stad", i refrängen bytta jag ut "men annars så tar vi så lite vi kan både Kasper och Jesper och Jonatan" mot "men annars så gör ni så gott som ni kan både Gustav och Madde och Massimo!"  Tack vare att min duktiga bror kompade på piano, lät det riktigt bra när alla klämde i.
Så var det bröllopstårta, brudvals och dans halva natten. Det var fullt ös och så vansinnigt roligt!

 
Somnade in vid fyra för att vakna två timmar senare med en lätt huvudvärk...... Kunde inte somna om, utan låg och upplevde hela bröllopet i minnet om och om igen.
Klockan åtta steg jag upp och gick ut och gjorde snögubbar i trädgården. Grannen kom ut för att hämta tidningen och funderade om jag stod och lekte alldeles för mig själv....
 
Vi hjälptes åt att färdigställa brunchen för 26 gäster som började välla in halvtolv. Det blev högljutt, glatt och intensivt i drygt två timmar. Sedan skjutsades brudparet till Arlanda för en minibröllopsresa till London. När de övriga gästerna droppat av och vi röjt undan, satt vi och halvslöade i soffan. Vi hade övernattningsgäster från Norge som skulle skjutsas till Arlanda senare på kvällen.
Och nu ska vi väl försöka krypa ur vår bröllopsbubbla och återgå till vardagen. Om vi nu vill det.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar