lördag 21 februari 2015

Resumé över dagarna i Göteborg

Tillbaka i Uppsala efter fem fantastiska dagar i Göteborg hos min älskade dotter Karin! Tiden har flugit fram och jag kan nästan inte fatta att jag faktiskt varit där, nu när jag sitter med babymonitorn i knät. Kom nämligen hem till att vara barnvakt, hade lovat det redan innan jag åkte, eftersom son föräldrarna är bjudna på 30-årsfest ikväll/natt. Det är hostigt och oroligt, så jag får springa ner i källaren och trösta och stryka över ryggen, med jämna mellanrum.

Men en kort resumé över mina dagar i Göteborg, hade jag tänkt försöka få till här;

 
Vi började med två härliga spa-dagar på Arken Spa. Visade sig vara ett av de bästa spa-anläggningarna jag varit på. Det var smakfullt inrett med många små rum och olika avdelningar, baserade på de fyra elementen. Vi låg t ex på varma stenar i vackra kopparkärl, vi badade först varm citrongräsångbastu, därefter torr kanelbastu för att avsluta i isbastu där temperaturen var minus fyra grader och man skrubbade kroppen med isbitar. Det fanns bubbelbad och varma bassänger utomhus, en inomhusträdgård, fotbad med utsikt mot havet, himmelssängar, mörkerterapirum och min favorit
 
 
ljusterapirummet, där allt var vitt med ett klart ljus. Här satt jag vid ett par tillfällen och broderade. Vi gick på riktigt bra pass; Dynamic Flow, Pilates och Yin Yoga. Vi åt och drack som drottningar och njöt i fulla drag! Två dygn som gav total avkoppling och samtidigt blev en energikick. Avslutade våra dygn med varsina behandlingar som var jättesköna. Dottern tog en Aromamassage med kurbad och jag tog en Detoxkur med lerinpackning, ansiktsbehandling och massage. Det var riktigt svårt att lämna denna "skyddade värld" och bege sig ut i verkligheten igen, men onsdag, tidig eftermiddag, var vi tvungna.
Det blev spårvagn hem till lägenheten i Örgryte där vi efter matinköp bakade semlor och kokade soppa, kvällen avslutades med den svenska filmen "Hallonbåtsflyktingen".



Torsdagen blev det Delsjön runt. Ett vackert naturreservat med promenadstigar, alldeles nära där dottern bor. Vi gick 1,3 mil i rask takt!  Gott med lunch efter det och så var det dags för dottern att bege sig på anställningsintervju för ett sommarjobb som guide på Paddan-båtarna. Vilket är väldigt roligt, eftersom hon redan vid sin första resa till Göteborg, vid 8 års ålder, såg detta som ett drömjobb. Att få sitta på båten och berätta om olika platser efter vägen, och samtidigt ha en burk Coca-cola bredvid sig, det var himmelriket, enligt henne. Så nu återstår att hålla tummarna för att hon får det! Vi sågs efter intervjun  för ett glas vin, i Gothia Towers, på 23 våningen. Extra festligt eftersom det var fyrverkeri över stan just ikväll.
Idag hann vi bara äta frukost tillsammans, ta spårvagnen ner på stan för en kaffe, innan mitt tåg gick tillbaka till Uppsala.

Och nu har jag vyssjat hostigt barnbarn i två timmar och överlämnar till föräldrarna som kom hem. Klockan hann bli kvart i två, så nu säjer jag god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar