tisdag 10 februari 2015

Den där känslan....

.... när det inte blev som man trott. På ett positivt sätt!!
Tisdagar är min värsta jobbdag. Har åtta lektioner på raken. På förmiddagen två fulla grupper, en årskurs åtta och en årskurs sjua, med trevliga men osjälvständiga och pratglada, högljudda elever. Efter lunch har jag en liten grupp med blandade årskurser, bestående av sex pojkar och en flicka, där två av pojkarna får mig att, efter bara en liten stund, se rött.  Dom går i liten grupp av en särskild anledning, men jag har bra kontakt med alla utom de här två pojkarna. Här når jag överhuvud taget inte fram och deras beteende och dåliga attityd lockar fram mitt sämsta humör! Den här dubbellektionen hinner mycket otrevligheter hända. Sedan de sista två lektionerna som är elevens val, blandat årskurs åtta och nio. Vi håller på till klockan 16, och där har jag en elev som alltid vill jobba över. Positivt såklart, men inte självklart att jag ställer upp, efter den här långa dagen.
Så när alarmet går på tisdagmorgnar, brukar jag ligga kvar och dra mig både fem och tio minuter.

Men idag blev det alltså inte som jag trott!
Första dubbellektionen jobbade nästan hela klassen otroligt självständigt och koncentrerat. Andra  dubbellektionen var knappt halva klassen borta, sjuka och lediga, riktigt manfall. Alltså fanns det gott om tid att hjälpa de elever som var kvar, och allt flöt på lugnt och behagligt. Efter lunch, med lilla gruppen, dök först bara flickan och assistenten upp. Det hade varit en incident med eld på förmiddagen, så klassläraren skulle prata med pojkarna en och en. Dom började droppa in en efter en med tio minuters mellanrum. Två av pojkarna hade blivit hemskickade och alla utom en skötte sig bra. Den som inte skötte sig bra fick assistenten ett utbrott på, medan jag hjälpte en annan och inte behövde lägga mig i.  Och så sista passet där vi hade riktigt trevligt, eleverna och jag, och flickan jobbade bara över fem minuter idag.
Till råga på allt så stod solen fortfarande på himlen då vi slutade, det var ljust och fågelkvitter och jag kände att jag hade ork och energi kvar till kvällen!

"Den där känslan" är alltså väldigt behaglig!

Och nästa tisdag är det sportlov!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar