tisdag 13 februari 2024

Ont-skönt!

 Att bära omkring på 7 1/2-kg bebis känns i kroppen! Så efter en vecka hos yngsta barnbarnet tog jag och bokade en helkroppsmassage idag.


Oj, som det kändes! Rygg och nacke, sätesmuskler och höft - där fanns punkter som smärtade tufft, men efter ett tags tryckning, ebbade smärtan ut och ersättes av en lättnad och skön känsla. Var som i dvala, när terapeuten sa att det var färdigt och dags att stiga upp. Då kände jag mig precis som hunden på bilden ovan! 

Ont- skönt, ja, precis så var den där timmen, och när jag cyklade hem i snömodden så tänkte jag att det uttrycket satte ribban för hela dagen!

Jag åkte och veckohandlade i förmiddags och när jag kom hem och plockat in alla varor tog jag itu med att plantera alla pelargon-sticklingar och plantera om och duscha alla andra krukväxter. Det blev blomjord lite överallt vilket gjorde att jag fick ta fram dammsugaren, Bestämde mig då för att det var lika bra att dammsuga överallt. Och, efter att ha läst en artikel i morgontidningen, (som fick mitt frukost-te att hamna i vrångstrupen) om äckliga småkryp som dyker upp i köket - ja då fick jag för mig att jag måste städa alla lådor med torrvaror. Vi (maken) har nämligen satt ut fällor för silverfisk på flera platser runt om i huset - dom lär vara oförargerliga, men är så fruktansvärt äckliga, och jag tänkte att om det kommer att dyka upp mjölbaggar också så kräks jag. 

Det blev helt enkelt en rockad med städ-aktiviteter  (+ tre omgångar med snöskottning, snön har vräkt ner hela dagen) som fick hela dagen att försvinna och jag kände mig lagom slut efter det och efter massagen, så då tänkte jag att; -Ok, det onda ska ersättas av något skönt!

Så tända ljus, mina nyinköpta rosor och en Gin Sour fick bli "det sköna"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar