måndag 12 februari 2024

Dö-städnings-anda.....

Blev inget gym idag, för maken skulle med ett tåg, och jag skjutsade ner honom till stationen. Hade därför bokat ett Core-Flex-pass senare på förmiddagen. Det var så himla bra, jag kände mig flera centimeter längre när jag cyklade hem. Tog direkt min dagsljus-promenad på fyra kilometer. Tänkte det var bäst medan jag var påklädd, för det var gråväder ute och blåste otrevligt kallt. Tror det hade tagit emot att gå ut efter dusch och fika. Men jag vet ju att man aldrig ångrar en promenad! 
Dessutom smakade fikat så mycket bättre efteråt! Och sedan spenderade jag resten av dagen i mitt sy- och väv-rum, med gott samvete!


Jag började med att ta fram en påbörjad stickning av en fantastiskt vacker tröja i Fair Isle-stickning, som jag fått överta av en kursare som ledsnat. Jag sorterade och flyttade runt de olika färgnyanserna och har nu bestämt att jag nog inte kommer att fortsätta på tröjan utan sticka ur en bok jag har om just Fair Isle-stickning. Det lutar åt en mössa och en barntröja just nu, men vi får se, det måste ligga till sig lite till!


Passade också på att plocka fram garner till barnmössa och  vantar jag köpte i höstas, då jag kommer att behöva en lite mindre stickning med på en tågresa jag ska göra om ett par veckor.


Men sen tog jag fram ett gammalt möbeltyg jag fått från då min syster hade sin inredningsfirma och så en stuvbit från folkdräkten jag sydde till maken då han fyllde 30 år. Och så sydde jag kassar för glatta livet. Tre olika storlekar på vanliga "handla-mat-kassar" och så en kasse för flaskor, perfekt att ha när man ska till systembolaget. 
Det känns extra roligt att få till grejer av "det som finns i gömmorna". Det blir liksom gratis och jag betar av mitt lager i sann "dö-städnings-anda"!

Känner mig nöjd med dagen, och nu ska jag koka lite te och sätta mig framför Husdrömmar och titta på folk som "skapar" på annat sätt än vad jag kan!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar