söndag 11 februari 2024

Livets första fest avklarad!


 Dalarna har visat sig från sin bästa sida denna vecka! Krispig, kall luft, gnistrande snö, sol och stundom en trolsk dimma över vattendragen och bergen. Rejält med minusgrader ute, så kakelugnen har varit flitigt använd, så mysigt med brasa inomhus! 

Och lilla Majken har fått börja prova vanlig mat, så vi har rullat frikadeller och gjort morotspuré och fyllt frysen med små smakportioner. Det var kanske ingen jättehit första dagen, måste vara svårt att hantera fast konsistens, när man bara levt på flytande, men sen har det gått lite, lite bättre för varje dag.



Huvudanledningen till mitt besök denna vecka var att hjälpa till med förberedelserna inför dopet. Så dopklänningen fick strykas och jag sydde på "flick-tillbehören", dvs kragen och rosetten. Vi storhandlade tillsammans och så lagade dottern 30 portioner tomatsoppa, bakade två plåtar foccacia-bröd och 40 minisemlor. Hon pysslade med dekorationer och skrev menyer. Jag bar barn, bakade glutenfritt bröd och beställde blommor. Och i fredags eftermiddag och lördags förmiddag gjordes lokalerna iordning.

Majken har  varit lite otålig på dagarna och vaknat mycket på nätterna, så både dottern och jag har emellanåt varit ganska trötta. Tack och lov för eye patches!





Och den "stora dagen" gick allt enligt planerna! Alla 30 gäster dök upp, lilla Majken var på ett strålande humör i kyrkan, lunch och fika smakade förträffligt gott, alla presenter var uppskattade och eftermiddagen gick snabbt i trevligt umgänge. Fyra timmar senare kunde vi städa ur och promenera tillbaka till hemmet, där vår familj fortsatte umgänget med bubbel och middag resten av lördagskvällen. Vi fick också en gemensam frukost tillsammans med bl a överblivna semlor att njuta!
Nu är vi tillbaka i Uppsala, jag har packat upp, tvättmaskinen går och jag har gått en långpromenad och tänker strax ta ett bad. Maken sitter och läser dokument inför kommande veckas arbetsåtagande.

Det konstiga är att det nästan känns som att jag en liten smula kommer att sakna barnskrik på nätterna.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar