söndag 4 februari 2024

Föraning om vår


 Februari är en vintermånad! Men idag kändes det faktiskt som en föraning till vår. Även om maken drog iväg tidigt i morse för att vara skridskoledare, isarna på Ekoln ligger spegelblanka och fina, och det är ju en vinteraktivitet. 

Jag stannade hemma och tvättade, städade och packade och efter kaffe och bulle tog jag gravljus och tändstickor i fickorna och gick till kyrkogården. Brukar alltid sätta ljus till jul och nyår, men det var så väldigt mycket snö, att hela graven var översnöad. På bara ett par veckor har snön dock försvunnit i en rasande fart!  Vid minneslundens damm var isen helt borta och det porlande ljudet från bäcken kändes härligt. Det blev ljus både på svärföräldrarnas grav och i minneslunden, pappa skulle fyllt 103 år nu på onsdag, så jag ägnade honom en alldeles särskild tanke när jag stod kvar ett bra tag för att vara säker på att ljuset tog sig i blåsten, och för att lyssna till den porlande bäcken. Sen fortsatte jag promenaden och riktigt kände hur solen värmde. Jag älskar vintern, men kände nog idag att det blir väldigt trevlig när våren kommer också!

I morgon ska jag ändå resa till vintern. Tar tåget till Insjön, där prognosen visar rejält med minusgrader under kommande vecka. Dom har också kvar snön, och det har jag inte alls något emot. Tanken är att det ska förberedas till dop kommande helg. 

Så nu ska jag laga lite extra go-middag till maken och mig, vi kommer ju inte att ses på hela veckan. Det blir en toast Skagen, Oxrullader med hasselbackspotatis och kantarellsås och så ostbricka som avslutning. 

Trevlig söndagskväll och kommande vecka. Jag tar "blogg-uppehåll"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar