söndag 25 februari 2024

Snö-fullmånen

Den kallas snö-fullmåne, den som hängde på himlavalvet i går kväll. Visserligen var konturerna utsuddade, eftersom dimslöjor täckte hela månen, men ljuset var ändå starkt. Stod och beundrade den en stund, medan jag vinkade av äldste sonen och två av barnen som varit här och ätit middag.
Men när jag vaknade 00.30 och sedan låg och vände och  vred på mig till framåt halvfem på morgonen. Då var min beundran inte fullt lika stor! Och hur ska man kunna öka kunskap, sanning, motivation eller kreativitet, när man mest av allt känner sig som en urvriden disktrasa??


Men efter starkt kaffe och en stunds stickning vid köksbordet, så tog jag mig ändå i kragen och gick upp i mitt arbetsrum och startade ett litet sömnadsprojekt. Lusten kröp ändå på och motade bort lite av tröttheten.


Och i går fick jag energi av de här två yrvädren, när jag tog med dom till Svandammen för att mata änderna. Dom gick verkligen in i uppgiften med allra största allvar.

Nu är min plan att jag ska sätta ett surdegsbröd och så ta en långpromenad i solen allt medan det jäser. Solen kan nog få livsandarna att vederkvickas.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar