fredag 16 februari 2024

Fredags-fys innan Fredags-mys!

Orden i rubriken kom från min "favorit-värd" på Friskis & Svettis häromdagen. Han berättade för en motionär om sitt Step-pass som han har varje fredagseftermiddag. Och så sa han alltså; Fredags-fys innan Fredags-mys! (Step är en otroligt rolig motionsform. Man utför fartfyllda, dansliknande koreografier upp och ner på en bräda). Tyvärr klara inte mina knän den träningsformen längre, men jag har sysslat med det för kanske 10 år sedan, så jag vet hur skoj det är!

Maken och jag cyklade som vanligt till gymmet i morse och efter en dryg timme var Fys avklarat och det blev Mys på direkten! För vad annat kan det bli när regnet vräker ner ute och man, med gott samvete, kan "grotta ner sig inne". Frukost med tända stearinljus och mitt på dagen lyxade vi med vin till lunchen.


Och jag tyckte att bakning och matlagning var en perfekt sysselsättning. Även om det till viss del inte riktigt blev som jag tänkt, för när jag hällt i hälften av allt mjöl till vaniljbullar, som jag trodde var vetemjöl special, så visade det att det var rågsikt.....
Men döm om min förvåning när bullarna ändå blev helt ok, lite "limpkänsla" kanske, men mycket smör och vaniljsocker gjorde dom ändå till bullar. Jag bakade också  limpor (som jag missade smöret i), dom har jag inte smakat av ännu. Men småbröden och lasagnen som jag gjorde därefter gick ändå enligt planen.
Och mellan gräddningarna satt jag och stickade.
Om inte det är fredags-mys, så vet inte jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar