tisdag 13 juni 2023

När Solen Färgar Juninatten




Sommaren slog till med sol och höga temperaturer på direkten, det känns som högsommar fast vi inte ens kommit till midsommar!
 När termometern kryper upp mot 30-gradersstrecket, så stannar jag inne och bakar! Kanhända inte det smartaste med en ugn som står på i 3-4 timmar med temperaturer mellan 200-250 grader, men vi har ju bjudit in till släkt-kalas, och det måste förberedas! Jag är också tacksam om det kan få fortsätta vara varmt och uppehållsväder till och med lördag, då kalaset ska gå av stapeln, för allt blir så mycket enklare om vi (28 personer) kan vistas utomhus!

Så idag har jag burit ner extrabord och extraglas från vinden. Jag har rullat in bestick i servetter och pyntat med små hjärtan, hängt upp vimpelgirlanger, diskat alla glas, märkt hinkar med textremsor,  skrivit inköpslistor, strukit dukar och bakat 60 bullar och tre limpor.

Det är inte utan att jag nu känner mig en smula matt och har ont i ryggen efter allt "stå och gå", kanske idag jag borde haft min massage.

Men nu tar jag ett glas kallt, vitt vin, ugnsrostar rödbetor och slänger ihop en risotto. Dukar utomhus och njuter kvällsbrisen tillsammans med maken som precis kommit från en golfdag i Strängnäs och yngsta dottern som behöver ventilera lägenhetsköp. 

Värmeböljan är ljuvlig, särskilt junikvällarna.

Och då passar den här låten PERFEKT  att lyssna till. Jag tycker om den även med Sven Ingvars (det är Sven Erik Magnusson som skrivit den), men den här versionen med Mando Diao är också så himla bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar