måndag 12 juni 2023

Det är bra att det gör ont!

 Så sa hon, en liten senig kvinna i 50-årsåldern med ursprung från Vietnam, som utförde en rygg- och nack-massage och en fotvård på mig i förmiddags.  Egentligen sa hon "de äl bla att de göl ont", för hon hade problem med att uttala bokstaven r. Hon hade innan frågat hur jag föredrog massagen och jag sa: - Jag tycker om när man tar i så det känns! Och jösses vad det kändes. Hon var otroligt stark i nyporna och dessutom använde hon både underarmar och armbågar. Det trycktes och drog, vreds och knådades och jag fick dra efter andan när hon stötte till mellan skulderbladen. Innan hon började hade hon sagt; -Slappna av, du får gärna somna.  Hur den människa är funtad som skulle somnat till den massagen, det undrar jag..... Och 50 minuter senare, när jag var klar, sa hon alltså; -Det är bra att det gör ont. 

Jag svepte ett par glas vatten innan jag satte mig i bilen och döttrarna och jag for tillbaka mot Uppsala. Och nu, några timmar senare så känner jag mig faktiskt väldigt mjuk och avslappad i rygg och nacke, så det kanske gjorde gott ändå.

Gott, gjorde för övrigt hela dygnet med döttrarna på Hotell Havsbaden i Grisslehamn. 




Sammanfattar med min instagramtext som jag la ut tillsammans med ovanstående bilder i går kväll;

Maken och hans bror, tillbringade flera somrar på 60-talet i Grisslehamn. Deras mor Kelly arbetade på restaurangen (nuvarande Hotell Havsbaden) som hovmästare/servitris och far Edmund kom ut på helgerna. När vi nu intar vår trerätters middag på samma golvtiljor svärmor nött med höga klackar  och många steg i  snäv, svart kjol och nystruken vit blus, kan jag nästan känna doften av hennes välpudrade ansikte och papiljottrullade lockar, stärkta av rejält med hårspray. Det känns som vi kvinnor från olika generationer knyter ihop säcken. Svärmor/farmor, jag/mamma, döttrar/barnbarn och så den ännu okända lilla varelse som vilar i sitt alldeles egna lilla skvalpande spa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar