torsdag 8 juni 2023

Börja om från början.....




 Okej.  Det där med att få till en vit sommarkofta, verkar inte fungera för mig.....

Förra sommaren hade jag  med mig alpacka-garn och stickade flitigt både på Island och i Skåne. Sen visade det sig att jag misstagit mig på storlek, så den färdigt monterade och blockade koftan satt som ett trångt korvskinn på mig, och det var varken bekvämt eller såg riktigt klokt ut.  I år hittade jag ett virkmönster på nätet som jag jobbat på halva våren, med bomullsgarn som fanns i gömmorna.  Nu var fram- och bakstycke helt klart och jag skulle börja med ärmarna, när jag provade och insåg att passformen är katastrofal. Så de 20-30 timmars virktid som jag förbrukat, tja, det repade jag upp på en dryg timme. Tillbaka på ruta 1!

Får väl se vad "tredje gången gillt" blir.....

Men i morgon bitti är det skolavslutning. Och i år ska jag delta på Malmaskolan med barnbarnen som går ut årskurs 1 och  2. Jag har gjort iordning små kort i form av stjärnor på påsar med kola och ett litet kuvert med glasspengar. Äldsta barnbarnet hade i dag varit och klippt sig, och så ringde han och beställde ett pannband att ha på skolavslutningen, så det har jag sytt ett, av ett gammalt gympa-linne, som jag ska ta med i morgon. Det finns nämligen ett foto på hans far, i ungefär samma ålder, med samma frisyr och ett pannband, som han sett och ville försöka likna! 

Det blir väl till att ta med sig ett paket näsdukar, för sonen berättade att dom övat på Ted Gärdestads "Sol vind och vatten".

Och vad gäller en vit sommarkofta.... Tja, där får jag göra som SvenIngvars gamla låt; Börja om från början!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar