söndag 16 april 2023

Vår på Vintergatan


 Ett glas chablis sitter fint, så här på söndagkvällen, när vi precis anlänt till Insjön, dottern, bulldoggen Frasse och jag. Solen skiner och vi ska strax laga till en räk-pasta med chili och vitlök. När vi bilade kom jag på att det faktiskt råder dubbdäcksförbud sedan igår.  Så svärsonen (som precis kommit tillbaka från en scooter-helg i fjällen och höll på att packa upp tält, sovsäckar, spritkök osv) fick ett härligt välkomnande. Byt däck!, löd uppmaningen. Han måste göra det på två bilar, eftersom han ska bila till Karlsborg och jobbet i morgon bitti. Tur att det ändå är sol, och dottern blidkade honom lite genom att gå ut med en kall öl och en skål chips.

Helgen har försvunnit i rasande takt. I fredags var vi på en mycket trevlig 70-årsfest. I lördags kånkade vi ut lounge-möblerna och invigde med bubbel och chark. I morse var vi barnvakter innan vi gräddade våfflor och drack kaffe ute. Ute-ätar-säsongen är härmed invigd och det känns väldigt trevligt! 

Vi har också, däremellan, varit runt i klädbutiker och letat kläder för gravidmage. Den har vuxit till sig, dotterns mage, och större lär den bli. Men ack så svårt. Det finns inte längre särskilda avdelningar för "mammakläder", som det gjorde på min tid. På nätet att beställa, men inte i butik. Så där blev hon lottlös, och får väl fortsätta söka på nätet. Det är  i alla fall väldigt spännande att följa den här graviditeten, hon är redan halvvägs! Vad är det för en liten människa som gömmer sig därinne tro?!

Fåglarna kvittrar ute i trädgården och jag ser fram emot en vecka här på Vintergatan. Som nu verkligen inte gör själ för sitt namn, bara någon isfläck kvar på skuggsidan, i rabatterna spirar lökväxter och i fönstren står dahliaknölar, luktärter och tomatplantor på tillväxt.

Trevlig söndagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar