söndag 23 april 2023

Som ett stort, galet kosläpp

 Det händer något med människor och djur, när vårsolen tittar fram och får termometern att krypa upp emot 20-graders-strecket! Alla blir lite som kor som släpps ut på sommarbete. Dom krumbuktar sig, hoppar och skuttar och vet inte till sig av glädje!

För så kändes det igår, när det blev en ljum, skön, solig vårdag. Barnen ville bara vara ute, hunden likaså. När vi kom ner på stan för att gå på restaurang och fira min brors födelsedag tillika han och hustruns bröllopsdag, var hela city fylld med flanerande, lättklädda människor. Det var knökfullt på alla uteserveringar, kö till glasskioskerna, solglasögon och ansikten vända mot solen. Skratt och liksom vibrerande glädje i luften. Och senare, när vi cyklade hemåt, var det ett bedövande fågelkvitter och förväntningsfulla gäng med festklädda människor påväg ner mot stan för att festa natten lång. 

Idag var det svalare och mulet, och till veckan ska det visst regna. Men vi har fått smak för det som komma skall, och det känns trevligt!

Jag ska strax krypa ner i badkaret och slappa. Det har varit fullt program hela helgen med barnbarnen här och en hel del aktiviteter. Nu har dom åkt hem till sitt, maken är på Sirius fotboll, äldsta dottern har bilat till Insjön och yngsta dottern och lilla vovven har cyklat till en kompis. Det blev alldeles tyst och känns närapå som det blev ett vacuum i huvudet.


9-åringen hade i hemläxa att baka något, så i fredagseftermiddag fick han göra kolakakor, perfekt att lägga i en burk och ge till sin mamma som fyller år idag.


Och då ville även 8-åringen baka, så efter gymnastikträning i går, fick det bli en plåt med "platta chokladbollar" överstrukna med ett lager Nutella.

Skulle säga att dessa stunder var väl de stunder då dom höll sig stilla. Ja, förutom när vi lästa godnattsagan båda kvällarna. Annars har dom haft sitt egna "kalvsläpp".
Och just nu, är det inte mycket av "galen ko" kvar i mig. Bara en trött, farmor som längtar efter sitt bad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar