tisdag 18 april 2023

Mitt liv, just nu = lycka

Tjälen har inte riktigt släppt greppet, men det var så pass att jag ändå kunde gräva upp jordärtskockor lagom till en soppa. Bulldoggen Frasse låg bredvid och tittade på. Sen började jag lite smått att kratta. Grannen har stora lönnar och ett par ekar står på tomtgränsen åt andra hållet, så det ligger en hel del löv på den 2000 kvadratmeter stora tomten. Efter ett par skottkärror behövde jag en fikapaus, så jag la ut fällen på bänken i solgasset vid husknuten. När jag kom ut med min kaffekopp och kaka så hade Frasse lagt beslag på fällen. Han vill alltid vara nära. Jag buffade undan honom en liten bit så vi kunde dela och så satt jag där och njöt.


För njuter, det gör jag verkligen! Har funderat lite och kommit fram till att en stor anledning till detta är att jag är ledig. Den här tiden på året, i synnerhet, har jag alltid tänkt att "man borde få vara ledig" och gå våren och sommaren till mötes. Och nu får jag verkligen det. Jag är ute mest hela tiden och låter kropp och själ uppslukas av vårens underverk. 

Sa till dottern igår; -Jag hittade ett så bra citat på instagram idag!  Och hon inflikade direkt; -Det var väl inte från Sofia Sievertsdottern?  Hon känner mig vid det här laget, och har dessutom fått en bok av henne.  Citatet löd rätt och slätt;

Definiera lycka så enkelt att du inte kan undgå att känna dig lycklig!

-Definiera det då, kontrade dottern.
-Mitt liv, just nu, svarade jag, och kände verkligen att det är sant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar