tisdag 25 april 2023

En bra affär eller bara grundlurad.....

 Kan inte låta bli att undra....

Åkte till en teleoperatör-butik för att byta abonnemang idag. Är missnöjd med täckningen på det jag har, men ville samtidigt inte betala mer än vad jag gör. Pratade med en ung man (medelåldern i dylika butiker är verkligen inte särskilt hög) som först förklarade varför deras abonnemang är lite dyrare än andras. Men "som av en händelse", hade man just i dagarna ett specialerbjudande..... Jag fick samma pris som jag har men betydligt högre surf. Vad ska man tro? Jag bytte och tyckte jag fått bra service, då han även hjälpte mig att fixa autogiro och var allmänt trevlig.

Nästa stopp var Hemtex. Skulle köpa en present och nya lakan. Bäckebölja i lakan är så skönt sommartid. Hittade fina i ljusblått med gröna och vita blommor för 50 %, tänkte att det skulle vara fint med underlakan i samma ljusblå färg och expediten letade fram ett i rätt bredd. Detta var till fullpris och jag hade för mig att jag läst att jag hade 40 % rabatt på valfri vara. Expediten kollade mitt personliga konto för att konstatera att det erbjudandet gått ut i datum. Men då säger hon: -Jag kan nog göra ett undantag för dig. Vi fixar 40 %!  Alltså bara så där! Om jag inte frågat hade jag fått betala 175 kronor mer.   Bra för mig såklart, men samtidigt vet jag ju att butiken inte gör några förlustaffärer, så man kan ju undra hur stort pålägg varje vara har från början?!

Har jag gjort en bra affär eller bara blivit grundlurad.....

Bättre då att tänka på annat, t ex det som komma skall. 


Något att ha i tankarna just idag när det blåst nordliga vindar och regnat, och hos dottern i Insjön ligger snön. Men det blir vår och sommar. Det blir kajakturer på glittrande hav och solnedgångar i horisonten, det blir tältnätter då jag får vaggas till söms av vågskvalp och sjöfåglars skrän. Det kommer. Vi får bara ha lite tålamod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar