lördag 8 april 2023

Jag tror vi skippar ägg-målning....

När vårt äldsta barnbarn fyllde 9 år i februari, fick han en "aktivitetsdag" i present av oss. Vi har gett det tidigare, och det känns bra att göra något gemensamt, så att det inte bara blir  ytterligare en sak till samlingarna. Vi hade planerat det till sportlovet, men då hade familjen andra planer, så det fick bli påsklovet istället.  I år skulle vi åka till Tom Tits i Södertälje. Ett hus med fyra våningar fyllda av aktiviteter med experiment, spel, lek och kluringar. Det vi inte tänkt på, var att Stockholm började sitt påsklov i går, vilket betydde att det var mycket trafik och långa köer på E 4 söderut. Resan tog trekvart längre än planerat, men inga sura miner för det. 

Vi startade med hamburgare och sen gav vi oss in bland alla aktiviteter. Och så mycket spännande som fanns att göra! 4 1/2 timme var det full fart med allt från att göra enorma såpbubblor, åka en 4 våningar hög rutschkana, ta sig fram i spegel-labyrinten eller i kolsvarta rum. Lösa kluringar, gissa dofter, spela spel, hissa upp sig i luften, trampa cyklar som fick lampor att lysa,  bygga dominobrickor, sitta på fakirstolar osv i all oändlighet. Lika roligt för vuxna som för barn!



 Idag har vi tagit det lugnt, började med plätt-frukost och efter hundpromenad serverade farfar nybakade kanelbullar som vi kunde äta ute i solskenet. 
Barnen blev hämtade framåt eftermiddagen och vi satt kvar ute i solen, tog varsin GT, löste lite korsord, ringde runt till syskon och önskade Glad Påsk och bara njöt.
Egentligen var  vi bortbjudna ikväll, men det blev i sista stund inställt, så nu ska vi fixa lite påskaftonsmat på egen hand. Inga problem, eftersom jag räknat med middag hemma och handlat hem allt. Frågan är bara om vi verkligen ska måla ägg?? 
Jag tror vi hoppar över det.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar