torsdag 16 december 2021

Okonstlad och naturlig


 Jag hade lovat några elever att stanna kvar efter sista lektionen så att dom skulle få komma och göra färdigt, men sen slog huvudvärken till och jag fick skriva en lapp och tejpa på dörren och cykla hem och ta dubbla alvedon och lägga mig i soffan och blunda en stund. Hade bästa sällskapet, men tittar man på bilden så kan man ju börja fundera på vem som har huvudvärk.....

Nu har vi ätit raggmunk med lingonsylt och tagit en kvällspromenad på det, så nu känns det bättre.

Värre huvudvärk har nog dom som arbetar i Kalix kommun som blivit drabbade av en cyberattack. Man blir mörkrädd när man hör om dylika händelser. Så sårbara vi är i vår tid!  Man önskar man kunde säga; Tänk på att vara snäll, annars får du inga julklappar av tomten.......Men världen är tyvärr inte så naiv.

Mörkrädd blir jag också efter tv-serien om Knutby och händelserna där. Där känns det visserligen som människorna i församlingen var naiva och lättpåverkade men på ett oerhört skrämmande sätt som man har så svårt att förstå. 

Mer trygg i min egen lilla värld känner jag mig när jag läser Sofia Sievertsdotters nyhetsbrev som kom till mejlkorgen idag.

"Tro på den väg som du har valt. Kom ihåg att ingen annan ser världen som du. Du behövs. Klargör vad du kommer att säga nej till från och med nu och våga satsa på dina största drömmar oavsett hur de ser ut. Lita på att ju mer du står i din fulla och osplittrade kraft och ju högre värde du sätter på ditt liv, desto mer har du att ge"

Jag kollar synonymer till naiv. och känner att det finns många som känns negativa, men jag tänker att okonstlad och naturlig låter betydligt bättre än lättrogen och korkad.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar