söndag 5 december 2021

Kan jag ha varit dalkulla i ett tidigare liv?


I Fredagskväll parkerade vi bilen inne på gården på Vintergatan 7 i Insjön. En ljuslykta brann på bron och inne i huset doftade nybakt bröd och mjuk pepparkaka från köket. Det var dukat med räkor och ostbricka och vi fick se alla drygt 800 bröllopsbilderna!


Morgonen efter åt vi frukost i det vackra köket innan vi klädde oss för att åka på julmarknad i Tällberg.


Lissjul i Tällberg. Här var bygatan kantad med marschaller. En farbror iklädd en fotsid vargskinnspäls stod vid en brasa och delade ut varm glögg och en kör stod och sjöng julsånger så det rök ur deras munnar.


Siljan låg lugn och rimfrosten var magiskt vacker över landskapet. Tänk att vi var här på bröllop för knappt tre månader sedan!


Sen bröt solen fram,


och färgade horisonten i öst alldeles guld-orange. Tidig kvällspromenad med bulldoggen. Bitiga minus 11 grader, och det var skönt att komma in i värmen. Tända i kakelugnen och öppna upp en flaska champagne.


Godmorgon Insjön! Så här såg det ut klockan 8 i morse.


Vi tände andra adventsljuset till frukost.


En tur till skogen, där vi fått löfte att ta granris till bron.


Sen fortsatte vi till sjön Valsen. Det blev premiärtur för långfärdsskridskor. Hård, lättåkt kärnis under ett tunt snötäcke, och det blev en skön tur runt sjön. Granskogen stod nära strandkanten och det var alldeles tyst, förutom det sjungande ljudet av skridskorna mot isen.

Nu är vi tillbaka i Uppsala. Jag längtar redan tillbaka. Det är något med det där huset som får mig att känna mig så hemma, så jordad. 
Kan jag ha varit dalkulla i ett tidigare liv??

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar