lördag 18 december 2021

Inget test, men julstrumpor och julbröd

Vi lever i ett informations-samhälle. Vi överöses med information. Vi pumpas med nyhetshändelser. Vi lyssnar till spekulationer om det som komma ska. I ett aldrig sinande flöde. Radio, tv, sociala medier, tidningar. Om och om igen.

Men när man verkligen vill ha tag på specifik information, då finns det inte!
Jag gick ut för att söka när och var man kunde hämta covid-test. Hänvisades till 1177 och loggade in där, men där fanns bara information om hur man ska ta sitt eget-test och var man kan lämna det.
Chansade på att det var som sist, i en liten låda som var öppen mellan 8.30 och 16, så jag promenerade dit mitt på dagen.
Lådan stod kvar, men halva lådan var plomberad och där stod en informations-skylt om att man endast kunde hämta ut egentester om man bokat tid. En uniformerad dörrvakt stod vid ingången och folk som gick in fick visa sina bokningar i mobilen. Jag pratade med honom och han visste egentligen ingenting, merän att han inte fick släppa in någon utan att dom visade sin bokning. En person per kvart. Jag loggade in och bokade, fick en tid till imorgon kl 13.
Herregud! 
Det kommer inte bli lätt att bli gammal och glömsk i det här samhället!!

Betydligt trevligare att sitta vid symaskinen och ha roligt!
Det här har jag åstadkommit idag.



Framsida,


och baksida.


Och så till vovvarna.
Nu återstår bara att fylla dom med paket. Men frågan är om jag kan komma ut och handla. Det beror ju på vad testet visar. Och det kommer att dröja innan jag får svar pga hanteringen.
Men jag måste ta ett test igen eftersom symptomen kom tillbaka. Har fortsatt proppa i mig alvedon och näs-spray under dagen.
Men nu ska jag gå isäng och ställa klockan. Degen till julbrödet är skållat och står på jäsning, pomerans-skalen är kokade och skurna i små, små bitar. I morgon bitti ska det bakas!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar