onsdag 15 december 2021

Jag vill också ha en jultröja!


Idag hade min träslöjdslärarkollega på sig en underbar jultröja i svart med en stor ren på bröst-mage. En ren i brun-beige toner med en röd nos (förstås) och guldpaljetter i öron och en rosett runt halsen. Som pricken på i hade hon ren-horn på ett diadem i håret. 
Och när jag kom hem, och dottern inte hade åkt till Insjön som planerat, hade hon på sig en julpyjamas med pepparkakshjärtan.
Jag vill också ha en jultröja eller en julpyjamas!
Det får bli mitt projekt nästa höst när jag inte ska jobba.
För jobbet suger musten ur oss alla just nu! Vi hade möte på eftermiddagen, och nu är många sjukskrivna, men en tredjedel av antalet lärare var på plats. bleka, glåmiga med håret på ända, likt zombies, satt vi där och försökte upprätthålla ordning och mötesprotokoll.
Sen skulle vi få vår kompensation för julbordet. En liten låda med julmat.
Det var en låda i storlek som den matlåda man får på flyget. Fast den var omslagen med silversnöre och krus.....
Vi spred ut oss över skolan. Till dryck fick vi ta vatten. Lådan innehöll en ägg-koppsstor skål med sill och med räk-ägg och majonäsröra. En lite större skål med kall potatis med skinn, ett mindre fat med kallrökt lax med burk-frukt och ett fat med skinkskiva, kokt rödbeta och majonäs. Min skinka bestod tyvärr mest av vitt fett...... Så var det en liten bit brieost, en klick marmelad, en skiva vörtbröd och ett tunt kex.
Jag vill inte på något sätt vara otacksamt. Vi skulle ju varit på julbord ikväll, men det blev inställt pga oro för det ökande antalet covid-fall. Så istället fick vi den här lilla lådan.
Men den här lådan hade jag kunnat vara utan.....
Jag åkte hem och la mig i badet.
Nu är det verkligen nedräkning!
Mer jultröjor åt folket!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar