måndag 6 december 2021

A balanced diet is chocolate in both hands......


Okej. Idag blev det kexchoklad till lunch och efter middagsdisken smällde jag i mig en dubbeldajm!
Skulle säga att det är typiska symptom för en förkylning i min värld! Jag blir alltid fruktansvärt sötsugen när jag är förkyld!
Det är bara det att i dessa tider så kan man inte ta något för givet, så därför sitter jag nu här med ett själv-test för covid och jag har varit tvungen att sjukskriva mig fr om i morgon och till jag får testsvar.
Fruktansvärd dålig tajming, eftersom detta är sista veckan innan betygsättning, och jag har massor att göra på jobbet. Elevarbeten att få in i mål så att jag kan sätta betyg t ex.
Egentligen hade jag faktisk tänkt ignorera min snuva. Men efter att ha veckohandlat på Ica Maxi och sett hur folk omkring mig reagerade när jag fick nysa 4-5 gånger på min väg genom butiken så insåg jag att folk fortfarande är rädda för smitta. Så jag åkte hem och läste nuvarande råd från folkhälsomyndigheten, och insåg att jag bara måste göra min samhälleliga plikt. Hur mycket det än tar emot.


Men jag får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen. För jag mår inte dåligt. Visserligen känner jag mig en smula tjockskallig, har blåsor i mun och näsa, hostar, nyser och måste snyta mig oavbrutet. Men jag har idag sytt två "presentkorgar" av ett otroligt gammalt tyg, en rest från då jag gick på mellanstadiet och dansade folkdans med Uppsala Ungdomsring. Vid uppvisningar skulle alla ha likadana kjolar i något hemvävt tyg. Möjligen är det samma tyg som i Häverödräkten, jag är lite osäker, men skulle kunna se efter, eftersom maken har den dräkten. Jag sydde den till honom i 30-årspresent! 
Tycker det ser lite "juligt" ut, och med ett svart trikåfoder kan det tjäna som en brödkorg. Just nu är dom fyllda med rödvin, torkade trattkantareller och frökex. En tredje-advent-gåbortgåva.
Om jag nu kommer iväg bort......
Tiden får utvisa. Och under tiden, fortsätter jag att stoppa i mig choklad!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar