onsdag 22 december 2021

Dan före dan före dopparedan

Julklappsverkstad och rimstuga i ett. 

Familjen tog ett gemensamt beslut att avskaffa julklappar, för tre-fyra år sedan. Och det är verkligen en lättnad! Julstressen har mycket hängt ihop med att man skulle hitta rätt gåva till varje person. När vi alla faktiskt egentligen har allt vad vi behöver.

Samtidigt har man ju litegrann saknat att få öppna något paket på julafton. Så ifjol så införde jag julklappsleken i vår familj. En tärningslek som jag hört och läst om. Det blev succé, så fr o m i år är det tradition! 

Sen köper vi fortfarande presenter till barnen. Och så köper jag namnsdagspresenter till döttrarna och lägger i strumpor till julaftonsmorgonen.. Fast det är bara den ena som heter Eva i mellannamn, men den andra heter ju faktiskt Anna, som hade namnsdag den 9 december! 

För -handen på hjärtat- det är ju galet roligt att ge!! 

Dock, som det känns i min kropp just nu, så är det inte självklart att jag kommer att fira jul med familjen. Jag hostar så jag får kippa efter andan. Värken i huvudet är tung och tröttsam, jag knaprar  Alvedon sedan fem dagar tillbaka. Dessutom har man ju infört nya restriktioner, och även om jag inte har covid, så ska man ju hålla avstånd och inte umgås i för stora sällskap. Och jag vill ju inte smitta någon med min förkylning heller.  Vi tar ett beslut imorgon. Nu ska här först sovas!

God Jul!

Men hur det än blir, så blir det fr om nu ett jul-uppehåll här i bloggen! På återhörande. God Jul

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar