söndag 27 juni 2021

Ta hand om....

Först tog vi hand om våra egna magar! Jag gräddade plättar och serverade med färsk ananas, blåbär, lönnsirap, smör och nybryggt kaffe ute i trädgården!


Sen tog jag hand om Majsan och gick en promenad i solskenet!


Därefter var det dags att ta hand om ett par maskiner tvätt och samtidigt fixa trädgårdsrens. Det växer i värme och regn! Tre stora säckar med bortklippt, står nu i förrådet i väntan på att transporteras bort.


Sen var det dags att ta hand om makens kalufs. Han bryr sig inte så mycket om utseende, men har faktiskt beklagat sig lite på sista tiden. Nu när dom behöver ha visir på jobbet, så har han ett resårband runt huvudet, och när håret blivit lite för långt, så lockar det sig runt resåren. Om det tycker han inte!! Därför var det kanske lite hårt i helgen, när jag skrattade rått och sa att han påminer om Joakim von Anka, då det lockade sig i nacken, upp emot kepsen som han hade när vi paddlade kajak! Men nu är lockarna ett minne blott.


Sen var det dags att ta hand om våra magar igen! Äldste sonen, som den här veckan är "gräsänkling", kom hem på middag. Jag ugnsbakade torsk, brynte smör, kokade färskpotatis som jag dillslungade och så på med färska räkor, hårdkokt ägg, pepparot och ärtor. Till dessert fick så maken äntligen sina efterlängtade jordgubbar. Ingen midsommar utan jordgubbar, sägs det. Själv är jag ju måttligt intresserad, men maken desto mer. Nu ska väl ändå ordningen vara återställd och den här midsommarhelgen "räddad".
Nu återstår bara en kvällspromenad med lilla vovven, sen kan man nöjd krypa till sängs och sova.
Förhoppningsvis redo för en ny vecka imorgon!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar