onsdag 23 juni 2021

Sommarsolstånd i Insjön

Nu är det andra morgonen som jag vaknar upp i det vackra gästrummet med de blåblommiga tapeterna, den vita kakelugnen, de nyslipade och vaxade golvtiljorna, den mäktiga rokoko-spegeln och den vidsträckta utsikten ända bort till Åhls kyrka och brädgården nere vid sjön. 
Som jag trivs i detta hus! Det har en sådan atmosfär, andas så mycket hemtrevnad!
Och i natt har vi sovit så gott, alla fem! Dvs både jag, döttrarna och vovvarna.
Igår och natten innan var det sämre med den saken. 
Natten innan vi kom hit, i Uppsala, så vaknade jag vid 03.00 av blixtar, åsksmällar och störtskurar av regn. Sen var det svårt att somna om!
Sen hände samma sak här i Insjön natten efter. Vaknade vid 03.00 av blixtar, åsksmällar och ösregn. Av någon anledning så sattes plötsligt ljudanläggningen på med hög volym på musik också, och det tog en stund innan det blev avstängt. Så var det kört med sömn även för den natten.


Chokladblomman utanför dörren är så fin! Jag måste hem och köpa mig en egen, vill gärna ha en liknande färg på kruka till också!


Första dagen bjöd på ljumma sommarvindar och vi hann med både dopp i sjön, träningspass, bubbel i solen och senare middag på balkongen!


Sen mörknade det på himlen med regnvarning och temperaturen sjönk. Men landskapet var sommarsolstånds-vackert, med en färggrann regnbåge som pricken över i, när vi gick kvällspromenaden med hundarna.


Efter åsknatten utan sömn så tände vi ljus, svepte in oss i filtar och njöt en lång frukost på den mysiga, nyinredda balkongen.
Den äldsta dottern jobbar hemifrån och stängde in sig på sitt "kontor" medan den yngsta och jag tog hundarna på en långpromenad i fint duggregn. Plockade en fin midsommarbukett med 9 olika sorters blommor.


Medan regnet fortsatte strila och termometern visade 12 grader så höll vi oss inne. Jag passade på att baka, måste få utnyttja det här köket som jag älskar!

Den här morgonen har vi alla vaknat utvilade. Temperaturen i sovrummen har varit behaglig och ingen åska har mullrat, inga blixtar har lyst upp sovrummen. Molnen hänger fortfarande ganska lågt och temperaturen är blygsam, men det är uppehåll.
Det blir att svepa in sig i filtar och inta nybryggt kaffe på balkongen i sällskap med stickningen. Sen är planen att gå en långpromenad med hundarna och så ska jag göra en gräskrona till kallfarstun.
Hoppas på ett eftermiddagsdopp och ikväll ska vi grilla lamm och dricka vin. Vill ta tillvara varje minut, i morgon bitti måste vi åka tillbaka till Uppsala.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar