måndag 14 juni 2021

Nu kör vi!


Lika naturligt som att borsta tänderna eller att bädda sängen kändes det att gå till Friskis & Svettis för att träna, en gång i tiden. För drygt två år sedan!
Fick ett tips om att Friskis & Svettis kör ett Soft Core-pass utomhus på Ekeby, med en väldigt bra ledare som heter Stina, på måndagsförmiddagar. Så idag beslöt jag mig för att våga prova!
Jag grävde fram mina gamla träningskläder, och tänk, när jag satte mig på cykeln och trampade iväg var det med en frihetskänsla och ett lyckorus. Samtidigt som jag hade en liten nervositet i magtrakten. Skulle min kropp vara samarbetsvillig??
Solen sken, vinden fläktade och vita molntussar flög över den blå himlen där vi stod, en grupp på kanske 30 personer. Hög musik från en bärbar högtalare och en flagga med texten "Nu kör vi". 
I nära på 60 minuter fick kroppen sig en genomkörare. Det var sååååå roligt!! Jag hade ett leende på läpparna genom hela passet. Kände mig minst 2-3 cm längre när jag trampade hemåt. Visst värkte mina knän vid knäböj, balansen var det si och så med och ryggen protesterade vid vissa rörelser, men jag gjorde det. Och ett hopp väcktes om att kanske, kanske, kanske kunna börja träna lite smått igen! 
Vi får väl se hur det känns imorgon.
När jag ändå var svettig så fortsatte jag att svettas i trädgården med att rensa ogräs och klippa bort grannens syrenskott som spridit sig till vår rabatt. 
Nu har jag hunnit duscha, dricka kaffe och veckohandla och strax ska jag åka och hämta barnbarn. En på förskolan och en på fotbollsskolan. Det hade kört ihop sig lite för föräldrarna. Men jag har tid att umgås ända till kl 18 då maken och jag är bortbjudna på middag. 
Tänk det känns nästan som att jag redan är i min sommarledighet!
Nu kör vi!!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar