lördag 26 juni 2021

Midsommarpaddling


Inga midsommarkransar i världen går upp emot en rosenbuske i full blom på en karg skärgårdsö.


Där kaffet och kardemummabullarna smakar gudomligt efter bilfärd till Öregrund, Gräsöfärjan över sundet och ilastning av kajaker vid Espskär, för att sen glida ner och paddla iväg ut på  ett nästan spegelblankt hav.


Sen tornade moln upp sig, men det gjorde bara gråskalan på klipporna djupare och vackrare. Vi intog inlagd sill och potatis och svalde ner med varsin IPA. Midsommaraftonslunch när den är som bäst!


En liten regnskur efter lunch, gjorde luften fylld av doften från solvarm klippa i regn.


Den här måsen gjorde oss sällskap hela midsommaraftonskvällen. Verkade inte det minsta rädd för människor. Han/hon var ringmärkt och simmade alldeles nära oss. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.


Maken fick steka starka korvar till potatissalladen jag blandat. Ett rödvin till det och så solen som stod högt på himmelen. Den gick ner kl 22.16. 


Vi avslutade kvällen med en promenad längs med vattnet, men brydde oss inte om att vaka ut solen, eftersom myggorna inte lät oss vara ifred efter 21.30.

Och i morse vaknade vi av nordvästliga vindar, ända upp till 11 m i sekunden i byarna. Det blev en betydligt skumpigare paddeltur idag. Men vi gjorde en långrast på ett skär i lä, för lunch, läsa, bada.
Ikväll är vi tillbaka i Uppsala igen. Vi skulle ta emot en stycke hund, då matte och husse ska på semester nästa vecka.
Så nu hänger kajakerna åter i garage-taket. Våra ansikten har nyans av röd-kokta kräftor, efter sol och vind. Men det var det värt!! Tack för en underbar midsommar!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar