torsdag 10 juni 2021

Skolavslutning och preimiärdopp!

Så kom den, skolavslutningsdagen! Jag pyntade klassrummet med syrener, allium och gräslök i blå vas på blommig duk. Vi satte på sommarmusik. Jag tog ett gruppkort på klassen. Det var inspelade musikvideos på elev- och läraruppträdanden och självklart på rektors tal. Min kollega hade gjort en musikquizz. Sen skulle jag prata om klassens (läs 5-6 individers) osportsliga uppträdande vid brännbollskampen igår. Men det slutade med att jag blev så arg att jag sa åt dom att gå och ta sommarlov och komma tillbaka betydligt mognare om ett par månader.
Det blev desto trevligare sen, när mina niondeklassare kom och tog farväl. Det var rödgråtna flickor och förlägna pojkar. Jag fick en galet söt liten gosedjurshund och ett rörande skrivet kort. Och efter en kopp kaffe och småprat med kära kollegor så kändes ordningen återställd. Framförallt för att jag nu bara har en vecka kvar innan det är sommarledigt för mig!


Så här skrev klass 9 d om mig...... Och det är sant.


Sen cyklade jag hem mitt på dagen. Bryggde kaffe och tinade bullar, packade filt och badkläder och så bilade dottern och jag till Wiks slott. Idag skulle det premiärbadas! Jag var beredd på att det bara skulle bli ett snabbt dopp, men tänk att jag kunde simma en bit, kanske 75 meter, utan att tappa andan. Det har blivit hyfsat uppvärmt i vattnet redan! 
En skön lättjefull eftermiddag!
Hade planerat soppa till middag, men tänkte om. Tinade en lammentrecote och la i marinad och bjöd hem yngsta dottern och pojkvännen på grill-middag. Vi satt ute till sent och njöt junikvällen!
Imorgon tar jag sovmorgon och gräddar pannkakor med dottern innan hon ska bila tillbaka till Dalarna.
Själv arbetar jag med eget, så kan flexa tiden.
Imorgon kväll är vi bortbjudna på middag hos goda vänner.
Återkommer lördag kväll.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar