fredag 25 september 2020

Ynk, ynk.


 Den här bilden ser väl rätt mysig ut! Ett glas rött, tända stearinljus, en bra bok och så en tub peeling vid badkarskanten. Själv låg jag i det heta vattnet och lät kroppen slappna av efter arbetsveckan.

Det var bara det att jag inte varit riktigt ärlig i veckan.

Redan i tisdagsmorse vaknade jag med halsont. Äsch, tänkte jag, inbillning. Jag stoppade i mig Vicks blå hela dagen och på kvällen när det fortfarande inte släppt, drack jag hett te med halsmixhonung och tog en alvedon. Det fortsatte onsdag och torsdag, och på torsdag kväll kände jag mig bättre. Anledningen till det tror jag egentligen var att jag hade planer för helgen. Vi har kursträff i Västerås OCH jag hade avtalat att sova över hos bror och svägerska och t om stanna kvar till på måndag för att hinna umgås med dom. Vi har inte setts sedan adventsmiddagen i fjol. Och jag ville verkligen tillbringa min helg på detta vis. Trevligheter kan orsaka förträngning!

Idag  slog nästäppa, snuva och bihålekänningar till. Det gick inte att fejka; "Jag är frisk som en nötkärna", längre.  Det var bara att ta telefonen och ringa återbud.

Och visst har jag haft lite dåligt samvete under veckan. Jag VET att man inte ska jobba med symptom, men jag har ju inte känt mig sjuk. När jag behövt snyta mig eller har nyst, då har jag gått åt sidan och sagt;-Oj, det är visst dammigt här..... Andra kollegor är hemma direkt, jag VET det. 

Och ikväll erkänner jag; jag mår inte jättebra. Jag har huvudvärk, jag snörvlar och är täppt, jag är tjock i halsen. 

Och jag får inte var med på trevligheterna i helgen. 

Så; Ynk, ynk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar