måndag 24 augusti 2020

Sug efter handarbete!

Den här sommaren har jag handarbetat ovanligt lite!
Fann på Instagram, i början av sommaren, ett gratismönster på frukt- och grönsaksnät, att sticka av lingarn. Med tanke på plastpåseskatten och miljötänket så var ju det en bra produkt! Jag blev entusiastisk, och såg framför mig hur jag skulle massproducera nät. Till mig själv och att ha som "gåbort-present". Såg hur hela mitt förråd av udda vävlingarner skulle kunna användas!
Tog tom. med mig lingarn, stickor och beskrivning på midsommarpaddlingen. Jag minns hur jag förväntansfull plockade fram stickor och lingarn på en kobbe i Gräsö arkipelag, midsommardagskvällen. Det var varmt och sommarljust, en och annan mås skränade, vågorna kluckade mot klipporna och jag satte igång.
Och det gick inte alls!
Jag försökte. Repade upp. Jag försökte. Repade upp. Jag försökte. Tappade maskor och försökte igen.
Sen gav jag upp!
Startade upp nästa gång, när jag satt med frukost-kaffet i Insjön. Då kom jag alla fall igång.
Men lingarn är stumt och lever sitt eget liv. Maskorna halkar hit och dit. Stickningen är monoton. Det har verkligen varit skit-tråkigt! Mitt vävgarnsförråd kommer inte att minska pga detta projekt. Jag ska ändå färdigställa de påbörjade påsarna. Men känns inte lika angeläget längre heller pga att Ica Maxi nu erbjuder riktigt kraftiga och bra papperspåsar vid frukt- och grönsaksavdelningen!


Dock börjar "handarbetssuget och kliandet i fingrarna" nu ge sig tillkänna.  Fick ju ett  "bakslag" med min nya handduksväv. Har fortfarande problem med skälet, och jag måste få tag på någon handgriplig hjälp där.
 I söndags fick jag ju visserligen tillverka en tröja tillsammans med barnbarnet och det var lite roligt, men det är ändå något som fattas mig. Det är dags att sätta igång nya handarbetsprojekt! 
Jag har några idéer att förverkliga!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar