tisdag 4 augusti 2020

August is the sunday of summer....



Visserligen är augusti en sommarmånad, men eftersom jag startar jobbet snart, så kommer känslan av vemod över att sommaren snart är slut, över mig.
Jag försöker verkligen ta tillvara varje stund som värdefull.
Ikväll hade jag bjudit hit min syster. Vi öppnade en flaska finare bubbel och satt ute och åt Pasta med chili, tomater och pilgrimsmusslor, men vi fick sätta på infravärmen och svepa oss i filtar, och eftersom det blev mulet föll skymningen tidigare så vi tände stearinljus. Det blev rått i luften och vi pratade om höst-saker.
Jag har haft en fantastisk sommar och lyckats pricka av det mesta på min "att-göra-lista" jag skrev när sommaren var ny, så jag ska verkligen inte klaga. Dessutom tycker jag om hösten och fr om detta läsår har jag lediga måndagar vilket känns fantastiskt skönt.
Men ändå är det något vemodigt över att sommaren går mot slutet.
Kanske är det något med energierna i kroppen?
Har i sommar hittat ett nytt konto att följa på Instagram; Fröken Frida. Visserligen är vi i olika livssituationer. Hon har småbarn med allt vad det innebar, mina barn är ju vuxna och utflugna, men hon skriver så otroligt bra, och jag känner igen mig i så mycket. Mycket om hur det var, men också mycket i hur det är.
Idag stod det så här;
Sportar sista semesterveckan. Ansar blekta hårtoppar och fyller tvättmaskinen med förlupna badbyxor och bjärta strandlakan. Ruskar mattor och blankar speglar. Tänker att jag är lyckligt lottad, Att jag gjort kloka val och klokt i att alltid påminna mig själv om att valet alltid är mitt.Mitt att förnya och mitt att förkasta.Gång efter annan. Så jag väljer mitt jobb. Mina yviga femåringar. Grötfrukost med leverpastej och hejdå i hallen. Pärlplattor och givna förtroenden. Glädjen i att vara en del av en skara som aldrig tröttnar på min högläsning och ynnesten att få vara någons vuxen.
Ett val jag gjort varje augusti. Sedan jag var nitton år gammal.

Jag tänker att det är precis så; Jag är lyckligt lottad, jag har gjort kloka val och jag vet ju att valet alltid är mitt. Mitt att förnya och mitt att förkasta. Gång efter annan.

Så nu tar vi oss an resten av "den här söndagen Augusti" med lätt hjärta och tacksamhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar