fredag 11 oktober 2019

Trevlig helg


Kom hem från jobbet och hela hallen var belamrad med kartonger! Maken höll på att sortera prylar från sin f d jobb-lokal. Hittills har allt stått i garaget, men nu när det börjar bli kalla nätter så vill vi kunna köra in bilen. Förutom väggskåp och små bord så var det lådor med porslin, glas, tavlor, lampor och andra elektriska armaturer, ljus och ljusstakar, vaser mm.
Till en början var jag med och tyckte, men det blev ändå så att det som maken var tveksam om hamnade i en kartong som skulle upp på vinden och benämndes till: "Om vi får tag på en sommarstuga". Alltså där hamnade allt möjligt.
Jag ledsnade tillslut och korkade upp en flaska Cremant. Sen la jag mig i badet och maken fick fortsätta plocka, bäst han ville.
Jag njöt av det varma badvattnet, försökte sortera dagens händelser i huvudet samtidigt som jag försökte känna in att det var helg-ledigt. Sonen ringde och vi talades vid. Sen kom maken in och fyllde på mitt glas, det kändes trevligt.
Vartefter fredagskvällen led, så slappnade jag av allt mer. De flesta av prylarna är sorterade. Det betyder visserligen att förråden här hemma börja bågna, men det går ändå hyfsat bra att ta sig fram mellan rummen.
Tänk så mycket prylar det blir genom åren. Vad hände med "less is more".......
Men nu njuter jag av att det är fredag och helg-ledigt. I morgon kväll ska vi på middagsbjudning, så jag återkommer söndag.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar