tisdag 15 oktober 2019

Jag skulle inte ha något emot det.......

 

Så blev det mitten av oktober, och nu tänker jag att det är dags att starta med min vintersäsongsfrukost!  Dvs havregrynsgröt med lingonsylt, leverpastejsknäcke och en kanna svart te med honung och mjölk. Det känns som en grundad start på dagen!

Jag är som bäst på frukost. Lunchen blir sällan av och middagen äter jag för sent och för mycket. Men det är skönt att få känna sig nyttig och nöjd en gång om dagen i alla fall.

Jag känner mig för övrigt nöjd av flera orsaker i kväll. Äntligen har jag vävt klart och klippt ned min väv med disktrasor i lin. Den är också krympt i tvättmaskinen och väntar nu på att klippas isär och kantsys.
Min poncho i alpacka, lin och med glaspärlor är färdigstickad, blockad och ihopsydd. Provat den ikväll, och den är riktigt varm, mjuk och skön.

Mitt broderi-projekt inför nästa års almanacka är i full gång, och det är så roligt att brodera fritt igen.
Ett stick-projekt är uppstartat, liksom ett sy-projekt. Och så har jag börjat planera för nästa väv. Vävstolen får inte stå tom för länge! 
Det ena föder det andra och jag får liksom nya idéer hela tiden, det är så roligt att hålla på. Egentligen vill jag vara hemma på heltid och syssla med mina hantverksintressen.
Ändå reagerade jag lite smått förolämpat, när två oberoende bekanta på ICA Maxi idag kom fram och förnumstigt sa; -Jaha du, det är tisdag igen!
Dom syftade på att alla pensionärer får 5 % rabatt på tisdagar!
Jag var tydlig med att direkt tala om att jag faktiskt bara råkar sluta tidigt från jobbet på tisdagar. Någon pensionärsrabatt får jag inte ännu. 

Även om jag inte skulle ha något emot det......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar