söndag 21 maj 2017

Och kvällen slutade i tårar....

Full rulle idag!
Grundmålat garage, burit möbler, skurat altangolv med linoljesåpa, städat ur förrådet, klippt gräs, planterat och sytt utklädningskläder för två små troll 2 och 3 år.

Efter middagen slog vi oss ner i tv-soffan vid 21.30 och eftersom det inte var något bra på tv så kollade vi in utbudet av inspelade filmer. Vi hittade en amerikansk film från 2014, ett romantiskt drama.
Två collageungdomar som möts och blir förälskade, hon från en rik familj, han från en fattig, halvkriminell familj, där pappan slår honom, Han rymmer hemifrån och hamnar hos en ensam gammal man som just mist sin fru och inga barn har. Dom blir som far och son.
Flickan och pojken fortsatte träffas och är jättekära. Så blir det bal och bästa kompisen och hans gravida flickvän kommer för att hämta pojken hos mannen. Mannen har gjort en blomster-utsmyckning som pojken ska ge sin dejt på balen. Dom åker iväg.
Då kommer den halvkriminella pappan och sönerna, slår ner den gamle mannen och förstör alla hans planteringar i trädgården. När pojken upptäcker att han glömt blomstersmyckningen vänder dom tillbaka till gården. Då ser dom den skadade mannen och all vandalisering i trädgården.  Den gravida flickvännen stannar hos mannen medan pojkarna beger sig till den halvkriminella familjen. Där hotar pojken sin pappa med gevär, men kan såklart inte skjuta, han blir förnedrad av pappan och sönerna. Det slutar med slagsmål och så blir det så olyckligt att geväret går av och dödar pojkens kompis, han som var pappa till hon som väntade barn. Pojken får 8 års fängelse. Flickan åker varje dag i en månads tid till fängelset, men pojken vägrar träffa henne.
Så går tiden och dom skiljs åt. Hon gifter sig och får två barn, varav det ena dör som 2-åring i leukemi. Han börjar jobba på oljeplattformar.
Efter en olycka på oljeplattformen, då han nästan stryker med, hamnar  han på sjukhus. I samma veva får både han och hon varsitt brev från en advokatfirma om att den gamle mannen dött och han vill att båda ska sprida hans aska, och så har båda, tillsammans ärvt hans hus.
För första gången på 20 år möts dom. Mycket händer, men det slutar såklart med att båda inser hur mycket dom älskar varann och att dom inte glömt varandra.
Hon åker ändå tillbaka till sitt liv, han bor kvar i huset och gör iordning trädgården som förfallit och söker upp pappan och bröderna, som nu tagit hand om den dödsskjutna pojkens son, och håller honom hårt i sitt grepp.  Han tar honom därifrån. Det slutar med att han en kväll blir förföljd och dödsskjuten av pappan. Samtidigt har hennes son skadats så i en bilolycka att han behöver en hjärttransplantation. Och vems hjärta får han då inte?? Gissa?

Sa jag att det var en amerikansk film......??

Men vem sitter ändå inte och storbölar.....

Jösses så rörigt det här blogginlägget blev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar