måndag 15 maj 2017

En smak av Italien

Maken kom hem i natt. Klockan var halvtvå och vi pratade en kort stund, han mer än jag, eftersom jag sovit ett par-tre timmar och var ganska så yrvaken. Han sa; "jag sov en stund på flyget, så får se om jag kan sova nu".  
En minut senare sov han. Och snarkade! Och snarkade rejält!!
 Jag smekte försiktigt hans kind. Jag höll för hans näsborrar. Jag drog bort en av hans huvudkuddar. Inget hjälpte, och jag blev klarvaken. 
Kl 3 tog jag täcke och kudde och gick in till dotterns säng. Stängde både dörren till vårt sovrum och till hennes, och ändå hörde jag snarkningarna. Dock betydligt lägre, så jag somnade in till slut.
Och vaknade av alarmet 06.30 och visste inte var jag var! 
Så lite gäspigt har det faktiskt varit idag. Cyklade hem med intentionen att gå på ett skivstångspass, men jag var så frusen och trött när jag kom hem, så det blev en kopp varmt te istället.
Till detta te började jag leta drinkrecept!!
Maken hade packat upp och ställt några godsaker i köket. Bl a denna läckerhet;


Och eftersom jag införskaffat en cocktail-shaker som jag vill inviga (så snart detoxen är över förstås),
så ville jag få inspiration. Jag har alltid blivit extra peppad att leta recept när jag detoxar. Kan liksom "känna smakerna i mitt huvud" på ett klarare sätt. Låter kanske konstigt, men så är det.


 Limoncello-Gin cocktail med grillad timjan
Grilla timjankvistar 15 sekunder. Repa försiktigt och mortla med 1 msk färskpressad lime. Tillsätt 3 msk gin och 1 msk limoncello. Skaka omsorgsfullt med isbitar. Häll upp i glas, dekorera med en timjankvist.

Låter inte det som en vansinnigt god sommardrink!?!

Men ikväll blir det detoxte, och så ska jag se till att komma i säng och somna före maken i kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar