söndag 14 maj 2017

Allergisk mot köpcentrum!

Jag fick en hylla till duschkabinen i födelsedagspresent, men det var fel sort, så den måste bytas. Idag tog jag bilen och körde till Bauhaus för att lämna tillbaka den. Jag skulle också inhandla pelargoner på Blomsterlandet och en ny dörrmatta och presentpapper på Ikea.
På samtliga tre ställen var parkeringarna nästan fulla, och då är stora parkeringsplatser utanför varje ställe. Det kryllade av hela familjer som var ute och handlade, eller kanske bara tittade. Och som åt!  Korv- och glass-kön på Ikea, utanför kassorna, var galet lång.

Jag avskyr att åka till sådana här stora köpcentrum. Får nästan allergiska utslag!
Det verkar som att shopping är ett helgnöje och tidsfördriv. och då känns det så torftigt på något sätt.

Men kanske är det olika faser i livet.

Jag minns när maken och jag skulle handla till vårt första hem, med vilken glädje och entusiasm vi botaniserade på stora möbelvaruhus.
Jag minns också en söndag för många år sedan, när sönerna var små och bollhavet på Ikea var nytt, hur dom tjatade sig till att få åka dit och leka.
Eller när vi stod i en enormt lång kö, en Ikea family-dag, för att få gratis flytvästar till pojkarna.

Det kanske är tanten i mig, som hellre går ut i skogen och lyssnar på fågelkvitter än att gå i affärer.

Men pelargonerna lyser röda och fina i köksfönstret och dörrmattan var välbehövlig utanför dörren, och nu har jag pratat med maken som strax kliver på flyget och kommer hem i natt.

Så den allergiska reaktionen har lagt sig, liksom jag ska göra nu! Godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar