fredag 19 maj 2017

Föraning av sommar

När jag öppnade altandörren till trädgården i morse så fullkomligt slog doft av blommande slån emot mig! Värmen, som plötsligt kom igår, har väckt liv i alla knoppar som stannat av p g a den kyliga majmånaden. På bara en dag har det blivit som en vit blommande mur längs skogsbacken på allmänningen.
Veckans sista arbetsdag och så stannade jag kvar en timme för att jobba mig ner genom högarna av inlämnade arbeten och utvärderingar. Det börjar närma sig betygssättning igen!
Gympapass, hem och duscha och så direkt iväg på en teaterföreställning. Ensam bland andra.


Ungdomsensemblen på Uppsala Stadsteater har satt upp en föreställning om ensamhet. Jag har en elev som är med och det är han som sagt att jag borde gå och titta; Du skulle gilla den, sa han. Och det gjorde jag verkligen. Ingen lättsam fredagsunderhållning precis, men stark, berörande med ett viktigt budskap. En härlig blandning av olika ungdomar gjorde också att den kändes väldigt äkta!

Att sen cykla hem genom stan i den varma kvällen var ljuvligt. Festklädda folk påväg ut, grupper av studenter som hade picknick i slottsbacken, full aktivitet i Engelska parken där man förbereder för helgens kultur& sambakarneval. Uppsala är en fin stad!!
Nu har vi ätit och planerat en helg med målning av garagelänga, gemensamt med grannarna, samt att ställa i ordning altanen. Vi har fått en föraning av sommar i dag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar