måndag 22 maj 2017

Från ett moln av tyll....


Här sitter jag, omringad av ett moln av vit tyll! Har lovat hjälpa en kollega som behövde justera sin brudklänning hon köpt på nätet. Måttbeställd och skräddarsydd i Kina med frakt och allt kostade den 1500 kronor.Det är ju märkligt hur världen fungerar nuförtiden. Kan knappt gissa vad en måttbeställd, skräddarsydd brudklänning skulle kosta här i Sverige.
Och det är inte för att den inte passar som jag sitter och syr på den. Den blivande bruden ångrade sitt val av modell, med spetsliv och trekvartsärm, så nu har vi klippt bort ärm och liv och jag viker spetsen om de insydda bh-kuporna, så det blir en ärmlös klänning istället.
Ack ja, bröllop! Det är ändå något visst med bröllop. Festernas fest liksom. Undrar när jag själv får besöka nästa bröllop. Den här klänningen ska fira sitt bröllop i New York, så det blir det i alla fall inte.
Har ju en son och hans Annika som varit på gång i flera år. Men det har kommit barn, lägenhetsreparationer, utbildningar och husköp i vägen, så det är uppskjutet.
Och apropå barn! Deras lilla 3-åring, mitt äldsta barnbarn, hade hoppat från en byrå på dagis idag, och landat så illa att han brutit armen. Stackars liten, högerarmen i gips minst 3 veckor.
Sådant där sitter jag och funderar på med synålen i högsta hugg inuti tyll-molnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar