torsdag 9 februari 2017

Själens muskel

Idag fick jag lära mig något nytt igen!
Har äntligen kommit igång med Yin-yoga på Uppsala Hot-Yoga-studio. I 35-gradig värme, nästan 90 minuter guidas vi in i asanas som tänjer och mjukar upp vår bindväv. Det var förra året som jag första gången fick lära mig om bindväven eller fasciorna, den tunna hinnan som finns i hela kroppen och håller ihop alla muskler och på så sätt håller upp själva kroppen.
Idag fick jag veta att vi har en Psoas-muskelgrupp som även kallas för själens muskel. Den är vår djupast liggande muskel och påverkar tydligen även hur vi mår. Nu har jag inga vetenskapliga belägg för detta, och maken skulle säkert rynka på näsan och protestera över detta påstående. Men när jag ligger där på yogamattan och låter mig ledas av yogalärarens lugna och informerande tal, så känns det så riktigt detta med meridianer och chakran, energier och balans. Jag köper allt, rakt av!


Roade mig att googla upp en bild på denna psoas-muskel, och det visar sig att detta är en bild över precis var min kropp värker som mest.
Då blir nästa undran; har jag problem med min själ........??


Jag tar mina funderingar med mig och går och borstar tänderna. Men tänker att jag nog är ganska bra i balans, precis som på bilden ovan. Balans mellan yin och yang.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar