måndag 6 februari 2017

En vanlig måndagkväll i februari.....

Extremt trött idag. Låg vaken med en värkande rygg drygt 3 timmar i natt. Nu är jag less på den här värken, så idag har jag börjat äta en kur anti-inflammatoriskt och avbokade skivstångspasset ikväll. Lite surt, eftersom jag trodde att jag var på banan igen. Men nu får jag lugna mig och äta tabletterna i en vecka, och se om det blir bättre. Fler nattvak klarar jag inte!

Har gått och lyssnat efter hundtassar hela eftermiddagen/kvällen. Tänk så fort man vänjer sig vid att ha lilla vovven hemma. Pratat med dottern nu ikväll och hon och hunden är på plats i Borås. Nu är det stenhårt tentaplugg som gäller. Och snön faller. Stora kontraster från hennes tillvaro i Thailand förra veckan!

Har också pratat med äldste sonen. Han ringde och ville dryfta menyer med sin gamla mamma. Känner mig nästan hedrad, för han är verkligen en fena på matlagning. Är aldrig rädd för avancerad matkonst med massor av ingredienser och till-lagningsmoment. Och så gott det blir. Nu ska han bjuda hem sina arbetskamrater på lördag och hade en utmaning i att laga vegetariskt.

Han berättade också att han anmält sig till projektet "Låna en Uppsalabo". Biblioteket driver detta projekt. Man anmäler sitt intresse på ett formulär där man skriver kön, ålder och intressen och så kan nyanlända matcha med sina egna intressen och "låna" denna människa för att träna svenska över en fika. Sonen hade blivit uppringd av en 29-årig man från Syrien för en dryg vecka sedan. Dom stämde träff och satt och pratade.  Det uppstod god kontakt och mannen från Syrien ville genast boka in fler träffar. Hade t ex velat ha med Gustav på en kryssning till Finland dagen efter att dom mötts första gången.
Låter som ett behjärtansvärt och bra projekt tycker jag. Där borde man kanske skrivit upp sig. Om nu någon skulle vara intresserad av att låna en tant.......'

Tanten ska nu koka sig en kopp te och ta sin virkning framför teven en stund, och vänta in maken som är på styrelsemöte i Tandläkarföreningen ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar